top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαΔημήτριος Καφετζόπουλος

Ότι το μυαλό μπορεί να συλλάβει, μπορεί και να το κατακτήσει

Όλοι μας έχουμε περισσότερη δύναμη και μεγαλύτερες δυνατότητες από όσο πιστεύουμε. Το να δημιουργούμε εικόνες στο μυαλό μας είναι μία από τις εκπληκτικότερες δυνάμεις στον άνθρωπο.


Μπορούμε να φανταστούμε, να δούμε τον εαυτό μας στο μέλλον;

Τι θέλουμε για τον εαυτό μας; Τι εικόνες μπορούμε να δούμε;


Όλοι γνωρίζουμε το περίφημο: «

ότι θέλουμε πάρα πολύ και το πιστεύουμε, ολόκληρο το Σύμπαν συνωμοτεί γι΄ αυτό….»


Πόσοι από εμάς το δουλεύουμε, απλά, καθημερινά, για τα πιο σπουδαία πράγματα, αλλά και για τα πιο συνηθισμένα; Πόσοι από εμάς διώχνουμε κάθε τι αρνητικό και το μετατρέπουμε σε θετικό;


Όλοι μας ξυπνάμε το πρωί , πηγαίνουμε στη δουλειά, εργαζόμαστε. Άλλοι λίγο, άλλοι πολύ, ο καθένας μας με τον τρόπο του, τρέχουμε προσπαθώντας να προλάβουμε τον χρόνο…ο άτιμος μας φεύγει όλο και πιο πολύ…Επιστρέφουμε πτώματα στο σπίτι πιθανώς ανικανοποίητοι ή ακόμα και ικανοποιημένοι να είμαστε, είμαστε πτώματα. Τρώμε, κοιμόμαστε, στην καλύτερη των περιπτώσεων μπορεί να δούμε ή να φάμε με κάποιο φίλο και την επόμενη μέρα άντε πάλι από την αρχή.


Όπως λέει ο λαός πολλές φορές «κυνηγάμε την ουρά μας».


Άραγε γιατί το κάνουμε αυτό; Ποιος είναι ο στόχος ; Έχουμε όλοι στόχο; Γιατί εάν όχι τότε δεν έχει νόημα η ζωή μας. Καταναλώνουμε τσάμπα οξυγόνο.


Έχετε αναρωτηθεί γιατί οι επιτυχημένοι έχουν συνεχόμενες επιτυχίες, γιατί οι πλούσιοι γίνονται όλο και πιο πλούσιοι; Μήπως όλα είναι στο μυαλό μας;


Και μην πείτε ότι αυτοί είναι διαφορετικοί…Όχι! Ο θεός μας έπλασε όλους ίδιους. Όλοι έχουμε τις ίδιες δυνατότητες αρκεί να το καταλάβουμε!


Σκεφθείτε τι μπορεί να κάνει ο άνθρωπος. Σχεδόν τα πάντα! Μας το δείχνει καθημερινά η εξέλιξη σε όλους τους τομείς. Αρκεί να καταλάβουμε ότι λειτουργούμε ένα πολύ μικρό μέρος του εγκεφάλου μας.


Άρα το συμπέρασμα είναι ότι κρατάμε στα χέρια μας την τύχη μας, τη ζωή μας. Θέλουμε να έχουμε για ζωή ευτυχισμένη , πλούσια , επιτυχημένη , με υγεία…Τι κάνουμε για αυτό;


Όλοι ξέρουμε για το νόμο της έλξης.


Οι φυσικού νόμοι του σύμπαντος είναι τόσο ακριβείς ώστε πλέον δεν δυσκολευόμαστε ούτε στην κατασκευή διαστημοπλοίων ούτε στην αποστολή ανθρώπων στη Σελήνη ή στη χρονομέτρηση μιας προσγείωσης με ακρίβεια κλάσματος δευτερολέπτου.

Όπου κι αν βρισκόμαστε , στην Ινδία ,την Αυστραλία , την Ζηλανδία, το Λονδίνο ή την Ν. Μάκρη, λειτουργούμε όλοι με μία δύναμη. Με ένα νόμο. Το Νόμο της Έλξης.


Ότι κι αν έρχεται στη ζωή μας έρχεται επειδή το προσελκύσαμε εμείς. Και το προσελκύσαμε μέσα από τις εικόνες που έχουμε στο μυαλό μας.


Οι μεγαλύτεροι δάσκαλοι στην ιστορία του ανθρώπινου γένους μας δίδαξαν ότι ο νόμος της έλξης είναι ο ισχυρότερος νόμος του Σύμπαντος. Ποιητές όπως ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ , μουσικοί όπως ο Μπετόβεν , καλλιτέχνες όπως ο Λεονάρντο ντα Βίτσι ή μεγάλοι στοχαστές όπως ο Σωκράτης , ο Πλάτωνας , ο Ισαάκ Νεύτωνας ή ο Βίκτωρ Ουγκώ μας έδωσαν αυτή την γνώση μέσα από τα έργα τους.


Ο νόμος της έλξης είναι αυτός που συγκροτεί την απόλυτη τάξη στο Σύμπαν και καθορίζει κάθε λεπτό της ζωής μας. Εμείς είμαστε αυτοί που τον βάζουμε σε λειτουργία και το κάνουμε με την σκέψη μας.


Έχετε δει ποτέ ανθρώπους αρνητικού, μεμψίμοιρους, γκρινιάρηδες, μίζερους να πετυχαίνουν; OXI. Αυτό δεν θα το δείτε ποτέ. Ένας άνθρωπος πρέπει να είναι πετυχημένος σε όλα. Δεν μπορεί κάποιος να είναι πλούσιος και να ζει μίζερα. Δεν μπορεί ένας πετυχημένος να μην χαμογελά, να μην αγαπά αυτό που κάνει, να μην έχει το κεφάλι ψηλά.


  • Αλήθεια αγαπάτε αυτό που κάνετε;

  • Αν όχι, τότε σταματήστε το αμέσως.

  • Αν ναι, τότε δείξτε το!


Χαμογελάστε! Παρασύρετε και άλλους μαζί σας! Ψάξτε για άλλους τρόπους. Βρείτε το θετικό σε κάθε τι έτσι ώστε να διορθώσετε το όποιο σας λάθος.


Στην πορεία των αιώνων άνθρωποι καταστράφηκαν, έχασαν τις περιουσίες τους και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ανέκαμψαν και έγιναν ξανά πλούσιοι, επιτυχημένοι.


Γιατί; Γιατί στη σκέψη τους κυριαρχούσε ο πλούτος.


Είμαστε ο ισχυρότερος μαγνήτης του Σύμπαντος. Αυτή η ασύλληπτη μαγνητική δύναμη εκπέμπεται μέσα από τη σκέψη μας . Έχει τύχει σε όλους μας , έστω και μια φορά , να είμαστε δυσαρεστημένοι με κάτι και όσο περισσότερο το σκεφτόμαστε τόσο να φαίνεται χειρότερο; Αυτό συμβαίνει γιατί ο νόμος της έλξης προσελκύει αυτόματα και άλλες όποιες σκέψεις με αποτέλεσμα μέσα σε λίγη ώρα να φαίνεται η κατάσταση ότι έχει χειροτερέψει. Στην πραγματικότητα δεν έχει συμβεί τίποτα και όσο πιο πολύ το σκεφτόμαστε τόσο να χειροτερεύει.


Ο μόνος λόγος που δεν έχουμε αυτό που επιθυμούμε είναι γιατί επικεντρωνόμαστε σε αυτό που δεν θέλουμε παρά σε αυτό που θέλουμε. Ας ακούσουμε τη σκέψη μας και ας ακούσουμε αυτό που λέμε…Δεν θέλω αυτό, δεν θέλω εκείνο, δεν, δεν …


Αλλάξτε το. Σβήστε το «δεν». Υπάρχει και το ΘΕΛΩ!!

Είτε το συνειδητοποιούμε , είτε όχι, τον περισσότερο καιρό σκεφτόμαστε. Όταν μιλάμε, όταν οδηγούμε, όταν βλέπουμε τηλεόραση, όταν σχεδιάζουμε το μέλλον… σκεφτόμαστε.

Ελάτε λοιπόν να φτιάξουμε τη ζωή μας, την δουλειά μας. Να πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Να χαμογελάμε. Να είμαστε τα ζωντανά παραδείγματα.


19 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page