top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαΔημήτριος Καφετζόπουλος

Μια ιδέα των 25.000 €


Μια ημέρα, ο αποτελεσματικός ειδικός Ivy Lee παίρνοντας συνέντευξη από τον Charles Schwab, πρόεδρο μια μεγάλης εταιρίας επεξεργασίας ατσαλιού, και μέσα στα πλαίσια των συμβουλευτικών υπηρεσιών που θα του προσφέρει κατέληξε στο εξής: «Με τις υποδείξεις μου, θα μάθεις να διοικείς καλύτερα».



Εκείνος απάντησε: «Δεν διοικώ όπως ξέρω και μπορώ. Αυτό που χρειαζόμαστε δεν είναι περισσότερο γνώση, αλλά περισσότερες πράξεις. Αν μπορείς να μας πεις κάτι που θα μας παρακινήσει/ ενεργοποιήσει ώστε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε ότι οφείλουμε να κάνουμε, τότε θα σε ακούσω με μεγάλη μου τιμή και θα σε πληρώσω όσο όσο!».


«Εντάξει» είπε ο Lee «έχω 20’ χρόνο να σου πω πώς μπορείς να επιταχύνεις τις ενέργειές σου και τις πράξεις σου κατά 50%».


«Εντάξει» είπε ο Schwab. «Προλαβαίνω να σε ακούσω μέχρι το επόμενο ραντεβού μου».

Τότε ο Lee έβγαλε ένα μπλοκ σημειώσεων και είπε στον Schwab να γράψει τα έξη (6) πιο σημαντικά πράγματα που έχει να κάνει αύριο.


Έπειτα του ζήτησε να τα αριθμήσει κατά βαθμό προτεραιότητας.


Την άλλη μέρα το πρωί θα πρέπει να κοιτάξει τις σημειώσεις του και να ξεκινήσει να κάνει το πρώτο και πιο σημαντικό πράγμα που έχει καταγράψει μέχρι να το ολοκληρώσει.


Έπειτα θα πρέπει να κάνει το ίδιο για το επόμενο και για το μεθεπόμενο. Μέχρι να τελειώσει ο χρόνος.


Δε θα πρέπει να τον απασχολεί εάν ολοκλήρωσε μόνο ένα ή δύο. Σημασία έχει να δουλεύει για τα πιο σημαντικά. Τα άλλα μπορούν να περιμένουν.


Εάν δεν καταφέρει να τα τελειώσει όλα με αυτήν τη μέθοδο τότε δε θα μπορέσει με καμία άλλη. Και χωρίς κανένα σύστημα πιθανότατα δε θα είχε καν αποφασίσει ποια είναι τα πιο σημαντικά. Αυτό πρέπει να το κάνει κάθε μέρα. Όταν θα είναι πεπεισμένος για την αποτελεσματικότητα/αξία αυτού του συστήματος, θα πρέπει να παρακινήσει και τους δικούς του ανθρώπους να το δοκιμάσουν.


Του είπε να το δοκιμάσει για όσο διάστημα επιθυμεί και μετά να του πει πόσο αξίζει η πρότασή του.


Η συνέντευξη διήρκησε 30’. Σε μερικές εβδομάδες ο Schwab έστειλε στον Lee μια επιταγή των 25.000 $ με ένα σημείωμα όπου ανέφερε ότι η πρότασή του ήταν η πιο επικερδής που είχε μάθει ποτέ από άποψη χρημάτων.


Μέσα σε πέντε χρόνια (5) η πρόταση αυτή στάθηκε υπεύθυνη για την εξέλιξη της εταιρίας του Schwab από μια άγνωστη, στην μεγαλύτερη και πιο ανεξάρτητη εταιρία παραγωγής ατσαλιού στον κόσμο και βοήθησε τον Schwab να γίνει εκατομμυριούχος και ο πιο γνωστός βιομήχανος στον κόσμο!.

22 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page